Muzun Yararları Nelerdir? 2022*

Muzun Yararları Nelerdir? Şüphesiz Dünya’da en çok tüketilen meyveler arasında faydaları saymakla bitmeyen muz vardır. Muzun başlıca yararlarından bahsetmek gerekirse;

Lif açısından çok zengindir, kabızlığa ve sindirimle ilgili hastalıklara çok iyi gelir. Potasyum minerali muzda çok fazla bulunduğundan dolayı böbrekler için faydalıdır. Muz kan basıncını dengelemede ve kalp kaslarının güçlenmesinde rol oynar. Muz aynı zamanda yüzünüzü güldürür, triptofan proteinini serotine çevirir. Yorgunluğa, strese ve hatta depresyona iyi gelir. B6 vitamini içerdiğinden dolayı şekeri düzenler, regl öncesi mutsuz olan bir kadının ruh halini değiştirebilir. İçerdiği yüksek potasyum oranından dolayı tansiyona iyi gelir, güçsüz saçları güçlendirir ve kırılmaya karşı dayanıklı hale getirir. Muz insanı tok tutar ve sık yemeyi azaltır. Karnınız çok acıktıysa bir adet muz yemeniz bir sonraki öğününüz için size biraz daha zaman kazandırabilir.

A, C ve E vitaminlerine sahip olduğundan dolayı göze iyi gelir. Kalsiyum içerdiğinden dolayı kemikleri güçlendirmeye yardımcı olur dolayısıyla kas ağrılarına ve kramplara iyi gelir. Mideyle ilgili problemleri önler, reflü gibi mide problemlerine karşı korur. Böbrek kanserine yakalanma riskinizi azaltır.

 

Muz Kabuğunun Cilde Yararları

 

Muz kabuğu ile cildinizi sıvazlarsanız pürüzsüzleştirir ve cildinizi nemli tutar. Başınız ağrıyorsa başınıza koyduğunuz takdirde ağrınızı azaltabilir. Haşere ısırıklarına iyi gelir, tek yapmanız gereken ısırılan bölgenin üstüne koymanızdır. Göz kapaklarınıza koyduğunuz zaman zararlı ışınlara karşı korur ve göz sağlığınıza iyi gelir.

 

Muz Ne Zaman Tüketilmelidir?

Ortalama 1 muzda 110 kalori mevcuttur. İdeal muz olgunluğu herkesin zevkine göre değişir. Ne kadar uzun süre olgunlaşırsa o kadar fazla tatlanır ve şekerlenir. Yapılan bir araştırmaya göre muzun üzerinde kahverengi izler oluşmaya başlayınca kötü huylu hücrelerle savaşabilen bir madde üretmeye başlar. Olgunlaşma sürecini tamamlayan muzlar yeşil muzlara göre bağışıklık sistemine çok daha iyi gelir. Soyduktan maksimum 5 dakika içerisinde muzu tüketmelisiniz, muz çok çabuk bozulan bir meyvedir.

 

Yorum yapın