Kapadokya Balon Turu 2022*

Kapadokya balon turu, peri bacalarıyla ünlü bu eşsiz coğrafyayı enine boyuna keşfetmenin en zevkli yollarından biri. Gökyüzünde sanki bir kuğu gibi süzüldüğünüzü düşünün. Dört bir yanınızda peri bacaları ve Kapadokya’nın eşsiz güzellikleri… Hayali bile heyecan verici, öyle değil mi?

İşte Kapadokya balon turları size bu heyecanı doruklarda yaşatacak. –Tabiri câizse- Kapadokya’yı bütün zerrelerinizde hissettirecek…

Peki ama bu organizasyon nasıl yapılıyor? Fiyatlar nasıl? Hepsi tam şimdi! 😊

Unutulmaz Bir Deneyim: Kapadokya’da Balon Turu

Mistik atmosferi, köklü tarihi ve mükemmel doğasıyla Kapadokya, yeryüzündeki cennet diye âdeta. Her bir köşesinde rengârenk manzaralarla mest eden bu bölge, balon turlarıyla daha kolay ve eğlenceli bir şekilde gezilebiliyor.

Kapadokya’nın en büyük artılarından biri, rüzgar durumundan ve hava şartlarından ötürü balon turlarına elverişli yapıda olması. Buraya gelip de bölgenin seyrine doyum olmayan harika manzaralarını farklı bir boyuttan izlemek isterseniz, Kapadokya balon turu sizin için biçilmiş kaftan…

Peri bacalarına yukarıdan baktığınızı, Kapadokya’nın efsanevi güzelliklerine panoramik bir bakış attığınızı düşünün… Balon turuyla bu deneyimi yaşayacak; semâlara yükselirken, kendinizi rüzgar ile dans ediyormuş gibi hissedeceksiniz.

Geçip gittiğiniz her yerde Kapadokya’nın başka bir cilvesine tanık olacak; bölgeyi en zahmetsiz biçimde, baştan başa dolaşacaksınız.

Peri bacaları ayağınızın altındayken, teninizi tatlı mı tatlı bir meltem okşayacak. Bir yandan gökyüzünde güneş doğarken, diğer taraftan sizin içinizde tarifsiz duygular doğacak.

‘Ah! Şimdi orada olmak vardı!’ diye iç geçirdiğinizi tahmin edebiliyoruz.

O zaman, Kapadokya balon turu rehberi tüm hızıyla devam ediyor…

Kapadokya Balon Turu Nasıl Yapılıyor?

Bu aktivite, yaklaşık 500-600 metre yükseklikte gerçekleşiyor. Balonlar genellikle daha gün ağarmadan havalanmaya başlıyorlar. Kalkış yeri olarak çoğu zaman Göreme bölgesi tercih ediliyor.

Sonra ver elini Ürgüp… Ardından istikamet Uçhisar… Tabii ki Avanos’a da uğruyor, birçok noktayı geziyor; nice tarihi kalıntıların üzerinden geçiyor ve envâiçeşit doğal güzelliği havadan ziyaret ediyorsunuz.

Balonlar sabahın erken vaktinde güneş ile buluşup gökyüzünde arz-ı endâm ederken, bu manzarayı yerde izleyenler de hayran kalıyor elbet…

Turlar bazen gün ortasında da başlatılabiliyor. Bu, genellikle kış mevsiminde böyle oluyor.

Kapadokya Balon Turu Güvenli mi?

Balonların düşme ihtimâli olup olmadığını merak ediyorsanız hemen söyleyelim: Balonun kaza yapma riski bulunsa da çok düşük bir olasılık, yok denecek kadar az.

Balonları tecrübeli pilotlar yönetiyor, bu nedenle içiniz rahat olmalı.

Bunların çalışma mantığı son derece basit: Hava ısındıkça balon yükselir…

Balonlar temelde iki kısımdan meydana geliyor:

  • Kubbe Bölümü:

Burası yanmaya dayanıklı, ısınmaya dirençli kumaşlardan üretiliyor.

  • Sepet Kısmı:

Yolcuların ve pilotun bulunduğu yer de burası. Pilot, sepet kısmının ortasındaki özel bölümde duruyor ve ısıyı ayarlayıp balonu yükseltiyor. Havada kaldığı müddetçe onu doğru şekilde yönlendiriyor.

Sıcak hava balonları, yapısında motor barındırmıyor. Yatay yönlenme, rüzgar sayesinde gerçekleşiyor. ‘Yüreğinin değil, rüzgarın götürdüğü yere git.’ Diyor yani bu balonlar size… 😊

Dünya genelindeki kaza istatistiklerine bakıldığında en az kazanın balonlarla yapıldığı görülüyor. Bu da onların ne kadar güvenli bir hava taşıtı olduğunu kanıtlıyor.

Kaza durumu ise aşırı olumsuz hava şartlarından veya yolcuların yönergelere uymamasından dolayı, nadiren meydana gelen bir olay.

Ancak zaten hava uygun değilse balon turları iptal ediliyor. Bu yüzden tedirginlik yaşamanıza hiç lüzum yok.

Kapadokya’da Balon Turları Ne Zaman?

Hava yağmurluysa veya fırtınalıysa Kapadokya balon turları gerçekleştirilmiyor. Onun dışında tüm yıl boyu balon turları yapılabiliyor. Uçuş kararı Slot Hizmet Merkezi tarafından veriliyor. (Bahsi geçen kurum Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne bağlı.)

Turlar günün ilk ışıkları ile birlikte başlıyor demiştik. Bunun sebebi rüzgarın gün doğumunda sakin olması. Böylece balonlar rahatlıkla hareket etme olanağı buluyor.

Ayrıca erken saatlerde hava serin oluyor. Bu ise balonların mümkün olduğunca yükselmesini kolaylaştırıyor.

Kapadokya Balon Turu Fiyatları

Fiyatlandırma organizasyon şirketine göre değişiyor. Ücretleri etkileyen başlıca faktörler şöyle:

  • Uçuş süresi,
  • Yaaz sezonu mu yoksa kış sezonu mu olduğu,
  • Kişi kapasitesi,
  • Uçuş sigortası yapılıp yapılmadığı vb.

Kapadokya Balon Turu Sonrası

Eğlence, balon turunun ardından da hız kesmeden sürüyor. Tur sonrasında farklı aktiviteler düzenleniyor. Gökyüzünde uçarken doruğa çıkan keyfiniz, bu etkinliklerle de zirve noktasına ulaşıyor.

Önce biraz soluklanmanız için meyve suyu veya alkolsüz şampanya gibi şeyler ikram ediyorlar.

Sonra da ödülünüzü alıyorsunuz: Balon Uçuş Madalyası veya Balon Uçuş Sertifikası ediniyorsunuz.

Sonuç

Kapadokya balon turu rehberi ile bu benzersiz aktivitenin size neler sunacağına dair birkaç spoiler verdik. Ama emin olun, bizim anlattıklarımızdan çok daha fazlası var!

Umarız en kısa sürede bu macerayı yaşar, Kapadokya’ya bambaşka bir perspektiften bakma imkânı bulursunuz. Size dünyayı unutturup farklı bir âlemde gibi hissettirecek olan Kapadokya balon turları, birbirinden harika fotoğraf kareleri de armağan edecek.

Öyleyse şimdiden keyifli uçuşlar!

 

Yorum yapın