Maydanozun Faydaları Nelerdir, Hangi Hastalıklara İyi Gelir? 2022*

Maydanoz kolestrol ve yağ içermez. A, C, E, K ve b9 vitaminin de kaynağıdır. Potasyum ve demir minerallerini bolca barındırır. 100 gramı yaklaşık 35 kalori barındırır diyet için harikadır. Maydanoz suyu bağışıklık sistemine iyi gelir. Beyaz kan hücrelerine yararlıdır ve ödemle savaşır. Birkaç tatlı kaşığı maydanoz ödeme iyi gelebilir. Kalp ve kanser hastalıklarına karşı savaşır. Beta karoten ve C vitamini bulunduğundan dolayı antioksidandır. Kalp krizi ve tansiyon riskini azaltır. Karaciğeri temizler, kan şekerini düzenleyerek diyabete iyi gelir. İdrar söktürme özelliği mevcuttur. Safra kesesi ve böbrek taşı gibi hastalıklara karşı bağışıklık sağlar. Mide bulantısına, ağız kokusuna birebir etkilidir. Diş ve diş eti problemlerine karşı koruyucu görev yonar. Maydanoz yaprakları ve sapı gaza iyi gelir, bağırsakları rahatlatır.

 

İleri yaşta olabilecek retina problemlerine karşı önlem almak isterseniz maydanoz tüketebilirsiniz. Antibakteriyel özelliğe sahiptir. Günlük C vitamini ihtiyacının 3’de 1’ini karşılar. Bağışıklık sistemine yarar sağlar. Kanserden korunmaya yardımcı olur. Kalp sağlığını korur ve kan damarlarını rahatlatır. Düzenli tüketilmesi sonucunda homosisteini zararsız hale getirir. Cildi gençleştirir ve tezeler. Karaciğere yararından dolayı vücuttaki zararlı kimyasalları uzaklaştırır. İçerdiği yüksek klorofil kan yapıcı özelliği sayesinde kansızlığa önlem olur. Maydanozdan tam anlamıyla faydalanabilmek için çip olarak tüketmek gerekir. Çiğ olarak tüketildiğinde tüm minerallerden maksimum verim alabilirsiniz.

 

Maydanoz suyu zayıflatır mı?

Maydanoz suyu detoks için önerilse de dikkatli olmakta fayda var. Zayıflamak için bilinçsiz bir şekilde fazla miktarda tüketirseniz diüretik etkisinden dolayı vücuttan atılan sıvı yüzünden zayıflamışmısınız gibi bir etki gösterebilir. Fakat şu biri gerçektir ki sağlıklı zayıflama için kilo kaybı yağdan olmalıdır.

Yorum yapın