Evde Sivilce Nasıl Geçer? 2022*

Stres, regl, uyku problemleri, düzensiz beslenme ve sigara gibi etkenler sivilceye yol açabilir. Sivilce aslında vücutta oluşan yağlardır, vücut bu yağları dışarı atamadığından dolayı sivilceler oluşur. Doktora gitmeden önce doğal yöntemlerle sivilcelerle kurtulmak çoğu zaman mümkündür. Mesela limon suyu ve tarçın karışımını mutlaka denemelisiniz. Antibakteriyel özelliklere sahip olduklarından dolayı sivilceleri hızlıca kuruturlar. Diğer bir çözümse limon ve aloe vera karışımı olabilir. Sivilcelerin olduğu bölgelere yavaşça masaj yaparak uygulayın. İçi akne dolu sertleşmiş sivilcelerinizden bile kurtulabilirsiniz. Cilt türünüze ve sivilcelerinizin durumuna göre birden fazla kez uygulamanız gerekebilir. Üst üste uygulamak vücudunuz için zararlı olabileceğinden 24 saat içinde max. 3 kez yapmanızı öneririz.

 

Evde Peeling Önerileri

Karbonatı limon suyu veya yoğurt ile karıştırın. Dikkatli bir şekilde yüzünüze masaj yaparak uygulayın. Limon suyu ve yoğurt yüzünüzde bulunan sivilce ve siyah noktaları kuruturken karbonat hücre yenilenmesini hızlandırır.

Daha önce kahve peelingini denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Önce kendinize güzel bir şekersiz kahve yapın. Sonrasında telvesini alıp yüzünüze masaj yapar gibi uygulayın. Sivilce izlerinizi gidermesi için 10 dakika kadar bekleyip kurumasına izin verin. Sonra cildinizi ılık suyla yavaşça yıkayın. Bu öneriler sayesinde sivilcelerinizden hızlıca kurtulabilirsiniz.

 

Yüzdeki Sivilceler Nasıl Önlenir?

Yüzde çıkan sivilcelerin çoğunlukla sebebi temiz yastık kılıfı kullanmamaktır. Kullandığınız yastık kılıfına gündüzleri sırtınızı dayamanız, yere düşürmeniz veya sıcak gecelerde terlemeniz takdirde yüzünüzde sivilcelere sebep olabilir. Sivilcelerin bazen de sebebi genetik yatkınlıktır. Yağ birikimi ve çeşitli cilt sorunları mesela sivilcenin bilinçsiz sıkılması gibi cildinizde bulunan bakterilerin artmasına sebep olur. Böylece sivilceler çoğalmak için uygun ortamı sağlamış olursunuz.

 

Yorum yapın