Çileğin Faydaları Nelerdir? Hangi Hastalıklara İyi Gelir? 2022*

Yaz aylarında en çok tüketilen meyveler arasında yer alan çilek verge lezzeti verge de sağlığa faydaları ile en sevilen meyveler arasında yer alıyor. Çilek kırmızı rengi kendisinden alır kremşanti ya da pudra şekeri ile tatlandırarak tüketmesi daha da lezzetli bir hale de getirilebilen çileğin içinde k b ve c vitaminleri de bulunur.

Çileğin en çok bilinen faydaları; kalp sağlığını korumaya yardımcı olur günde bir kase çilek tüketmek kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur pek çok meyve ve sebze kalp sağlığının korunmasında önemlidir ama çileğin içinde yüksek miktarda antioksidan bulunur. Birçok meyve gibi içinde bulunan antioksidanlar sayesinde kanseri önlemeye yardımcı olur. İçinde barındırdığı C vitamini sayesinde alzheimer’dan korunmaya yardımcı olur. Çilek kalp ve damar hastalıklarını korumaya yardımcı olur çilek kalp ve damar hastalıklarından koruyarak vücudun toksinlerden arındırılmasını sağlar. Çilek sivilce ve akne oluşumunu önemli ölçüde önler çileği verge yiyerek verge de yüzünüze sürerek faydalarından yararlanabilirsiniz. Gözaltı morluklarını gidermeye yardımcı olur.

Çilek hangi hastalıklara ve rahatsızlıklara iyi gelir?

İdrar söktürücü özelliğe sahiptir. Çilek içinde bulunan antioksidanlar sayesinde eklem iltihabının oluşmasını önemli ölçüde önler yaşadığımız ortam da kalp sağlığını önemli ölçüde etkiler stres hava kirliliği gibi etkenler diğer threat etkenleri kadar olmasa da kalp sağlığını olumsuz yönde etkiler eklem ağrılarını en aza indirmek için meyve ve sebze tüketimini arttırmanız gerekir.

Çilek romatizmal hastalıkların tedavisinde oldukça etkilidir, metabolizmayı hızlandırır ve bağırsak kurtlarını hızlı bir şekilde dökmeye yardımcı olur en sağlıklı meyveler arasında çilek yer alır. İçinde bolca mineral, vitamin ve lif bulundurduğu için kan şekerini dengeler. Kemik sağlığını korumaya yardımcı olur, içinde yüksek oranda lif bulunduğu için kabızlığa iyi gelir. çileğin ateşi düşürücü etkisi de vardır. Mide ve bağırsak tembelliği oluşumunu önler.

Yorum yapın